Koronavaksinasjon i Sel kommune

Sel kommune startet vaksinering 5. januar. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden. 

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på ventelisteKoronavaksinasjon er frivillig og gratis. 

Er du over 80 år og ikke har mottatt telefon/SMS med tilbud om vaksinering, ta kontakt med vaksinetelefonen på 468 63 167

Tidsplan for vaksinering

09.04.2021

Status uke 14:

Det er så langt satt 1422 doser med Covid-19 vaksine i Sel kommune. 399 personer har fått to doser og er nå fullvaksinerte. Alle på helseinstitusjonene samt hjemmeboende over 85 år som har samtykket til vaksinering er nå fullvaksinert. De fleste i aldersgruppen 75-84 år har fått en dose, og vi er så smått i gang med gruppen 65-74 år, samt risikopasienter etter prioriteringslisten fra FHI. All vaksinering foregår stort sett på Skansen.

Det ble satt totalt 162 doser i uke 14. Alle dosene er fortsatt av typen Comirnaty fra BioNTech/Pfizer. 151 doser gikk til 1. dose og 11 til 2. dose.  De fleste gikk til personer født 1946 og 1947, samt i risikogrupper ellers.

Uke 15: Neste uke mottar vi 186 doser av Pfizer. Alle dosene går etter planen med til 1. doser. Vi planlegger da å begynne med aldersgruppen født 1947 og 1948. Folkehelseinstituttet fortsetter pausen i bruk av AstraZeneca-vaksinen i Norge og fortsetter arbeidet med å gjøre en grundig gjennomgang av situasjonen.

Koronavaksinasjon 12.02.21

 

Koronavaksine Hovedside

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. 

Mer om hvem som kan få vaksine (FHI)

Smittevernrådene vil fortsatt gjelde i lang tid 

Selv om vi nå nærmer oss en godkjent vaksine så vil det ta lang tid før alle som anbefales vaksinasjon får tilbudet. I mellomtid må vi huske: 

  • god hånd- og hostehygiene
  • å holde 1 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.  
  • dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test. 

Mer informasjon om koronavaksine:  

Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp

Koronavaksinasjon - Klikk for stort bilde REUTERS/Dado Ruvic  

Kontakt

Korona Vaksinetelefonen
Har du spørsmål om koronavaksinasjon?
Mobil 468 63 167

Åpningstider: mandag, onsdag og fredag kl. 1000 - 1300

Opningstider

Koronavaksine på 1-2-3 - Klikk for stort bilde    Koronavaksine på 1-2-3 - Klikk for stort bilde