Velkommen til Sel kommune

Sel kommune har gode og trygge oppvekstvilkår for barn og unge, boligtomter i alle deler av kommunen, muligheter for variert friluftsliv, aktive lag og organisasjoner, et bredt arbeidsmarked og varehandelstilbud samt et spennende kulturtilbud. I Sel kommune bor det 5 739 innbyggere per fjerde kvartal 2019.

Kommunenr: 3437

Otta er kommunesenteret i Sel og regionsenter for Nord-Gudbrandsdalen. Otta har et lite, intimt sentrum med koselige parker, spisesteder, butikker, kjøpesentra og diverse offentlige og private tjenestetilbud. I år 2000 fikk Otta bystatus. Otta benevnes gjerne som ”Byen ved Rondane”. I 2010 innviet vi NGLMS som står for Nord-Gudbrandsdal Lokalmedisinske senter. Dette har styrket pleie- og omsorgstilbudet i kommunen.

Heidal er kjent for sine mange freda og verneverdige gårdsanlegg, dyktige håndverkere, sitt flotte kulturlandskap og ulike typer elvesport i Sjoa elv. Sjoa er et lite lokalsamfunn sør for Otta med et aktivt foreningsliv og et barnevennlig boligfelt. Lengst nord i kommunen ligger bygda Sel, som har gitt kommunen navnet. Selsbygda er kanskje mest kjent for at nobelprisvinneren Sigrid Undset la store deler av handlinga i romantrilogien Kristin Lavransdatter hit.

Vi har store fjellområder i kommunen med Rondane nasjonalpark i øst og ”Jotunheimens forgård” i vest med et omfattende sti – og løypenett.

På Otta finnes idrettshall, svømmehall, kunstgrasbane, videregående skole og studiesenter for voksne. Også Heidal har idrettshall og svømmehall. Den kommunale kulturskolen har gode og populære tilbud.

I nye Otta kulturhus har Riksteatret jevnlig oppsettinger, i tillegg til at det settes opp lokale revyer og ulike konserter gjennom året. Det samme er tilfelle i Heidalshallen og i Sel samfunnshus. Otta kulturhus huser også Otta kino.

Det er også flere store, årlige arrangement i Sel kommune som Norsk Eventyrfestival, Ottamartnan, Pillarguridagene, OttaCup i fotball, GD-cup for skolekorps og musikkforeninger og
Dansefestivalen i Sel – for å nevne noen.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Sel. Vårt håp er selvsagt at du/dere vil trives i kommunen vår.

 

Adresse

Innbyggertall:  5 755 (3. kvartal 2019)

Areal:  905,05 km2 (derav 894,73 land og 10,32 km2 vann)

Ordfører:  Eldri Siem (Sp)

Kommunenr:  3437

Kommunesenter:  Otta

Grunnlagt:  01.01.1908

Sel kommunevåpen - Klikk for stort bilde Kart over Sel kommune i Innlandet fylke - Klikk for stort bilde