Velkommen til Sel kommune

Sel kommune har gode og trygge oppvekstvilkår for barn og unge, boligtomter i alle deler av kommunen, muligheter for variert friluftsliv, aktive lag og organisasjoner, et bredt arbeidsmarked og varehandelstilbud samt et spennende kulturtilbud. I Sel kommune bor det 5 621 innbyggere per andre kvartal 2023. 

Kommunenr: 3437

Otta er kommunesenteret i Sel og regionsenter for Nord-Gudbrandsdalen. Otta har et lite, intimt sentrum med koselige parker, spisesteder, butikker, kjøpesentra og diverse offentlige og private tjenestetilbud. Otta ligger 287 meter over havet, og med boligfeltet Dahle bor det her 2283 innbyggere. I år 2000 fikk Otta bystatus. Otta benevnes gjerne som ”Byen ved Rondane”. I 2010 innviet vi NGLMS som står for Nord-Gudbrandsdal Lokalmedisinske senter. Dette har styrket pleie- og omsorgstilbudet i kommunen.

Heidal er kjent for sine mange freda og verneverdige gårdsanlegg, dyktige håndverkere, sitt flotte kulturlandskap og ulike typer elvesport i Sjoa elv. Sjoa er et lite lokalsamfunn sør for Otta med et aktivt foreningsliv og et barnevennlig boligfelt. Lengst nord i kommunen ligger bygda Sel, som har gitt kommunen navnet. Selsbygda er kanskje mest kjent for at nobelprisvinneren Sigrid Undset la store deler av handlinga i romantrilogien Kristin Lavransdatter hit.

Vi har store fjellområder i kommunen med Rondane nasjonalpark i øst og ”Jotunheimens forgård” i vest med et omfattende sti – og løypenett. Høyeste fjelltopp er Storronden på 2138 moh.

På Otta finnes idrettshall, svømmehall, kunstgrasbane, videregående skole og studiesenter for voksne. Også Heidal har idrettshall og svømmehall. Den kommunale kulturskolen har gode og populære tilbud.

I nye Otta kulturhus har Riksteatret jevnlig oppsettinger, i tillegg til at det settes opp lokale revyer og ulike konserter gjennom året. Det samme er tilfelle i Heidalshallen og i Sel samfunnshus. Otta kulturhus huser også Otta kino.

Det er også flere store, årlige arrangement i Sel kommune som Norsk Eventyrfestival, Ottamartnan, Pillarguridagene, OttaCup i fotball, GD-cup for skolekorps og musikkforeninger og
Dansefestivalen i Sel – for å nevne noen.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Sel. Vårt håp er selvsagt at du/dere vil trives i kommunen vår.

 

Adresse

Innbyggertall:  5 548 (3. kvartal 2021)

Areal:  905,05 km2 (derav 894,73 land og 10,32 km2 vann)

Ordfører:  Eldri Siem (Sp)

Kommunenr:  3437

Kommunesenter:  Otta

Grunnlagt:  01.01.1908

Sel kommunevåpen Kart over Sel kommune i Innlandet fylke