Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Sel kommune samler inn og bruker informasjon om brukere av kommunens nettsted og digitale publikumstjenester.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Sel kommune
Databehandler: Sel kommune og systemleverandører

Sel kommune er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres via nettstedet www.sel.kommune.no, og tilhørende digitale publikumstjenester.

Databehandleravtaler mellom Sel kommune og leverandørene regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles. Avtalene skal ivareta personopplysningsloven og sikre at praksis for behandling av personopplysninger er i tråd med Datatilsynets anbefalinger.

Innsamling av webstatistikk

Sel kommune benytter foreløpig ingen analyseverktøy for å samle inn opplysninger om besøkende på våre hjemmesider. Denne underseksjonen vil oppdateres når dette blir aktuelt.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som www.sel.kommune.no. Sel kommune bruker ikke cookies til å generere statistikk. Vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Sikkert nettsted

Sel kommune benytter HTTPS for å sikre våre nettløsninger mot hacking. HTTPS gjør at kommunikasjonen skjer sikkert mellom nettleseren i din datamaskin/mobile enhet og serveren som driver nettstedet.

Elektroniske skjema og digitale tjenester

Når du fyller ut digitale skjema, eDialog eller benytter deg av andre innloggede tjenester vil dine personopplysninger (for eksempel, navn eller telefonummer) bli registrert av Sel kommune. Informasjonen som blir sendt inn vil bli behandlet som fortrolig, så sant du ikke har gitt samtykke til noe annet.

Opplysningene vil være tilgjengelig for saksbehandlende enhet i Sel kommune, og benyttes til sakens opprinnelige formål. Avsluttede saker vil være tilgjengelig i kommunens sentrale arkiv.

E-post til Sel kommune

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte. E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak som tar stilling til om den skal journalføres eller ikke. Dersom den skal det, overføres den til vårt arkivsystem. Dersom den ikke skal journalføres, sendes den videre til vår veiledningstjeneste slik at de kan ta kontakt med deg.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende:

Henvendelser du sender direkte via e-post, sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post. Du bør heller benytte eDialog for sikker innsending av brev og dokumenter til Sel kommune.

Opplysninger kommunen har samlet inn om deg

Du kan på anmodning få se alle opplysningene Sel kommune har registrert om deg. Dersom opplysningene ikke er korrekte eller relevante, kan du be om at de slettes.

Vi skal svare deg så snart som mulig, og senest 30 dager etter å ha mottatt henvendelsen din. Fristen gjelder uansett om innsynet gjelder generell informasjon eller innsyn i egne personopplysninger

 

Kontaktinformasjon

Har du generelle spørsmål om denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss på e-post.
postmottak@sel.kommune.no

Generelle spørsmål om personvern og informasjonssikkerhet:

personvernombud@sel.kommune.no

Kontakt

Servicetorg
Telefon 61 70 07 00
Thorbjørn Tho
Hovedverneombud og personvernombud
Mobil 909 17 981