Send brev og dokument til oss med eDialog

Sel kommune har tatt i bruk eDialog. Med den kan du trygt sende oss brev og dokument elektronisk, selv om de er unntatt offentlighet.

Vi oppfordrer til bruk av eDialog

Epost er ikke en sikker kanal for å sende fra seg informasjon. Uvedkommende kan få tilgang, epost kan bli stoppet i søppelfilter og saksbehandleren du ønsker å nå frem til kan være borte over tid. 

eDialog sender informasjonen kryptert og er slik langt sikrere enn vanlig epost.

Fremgangsmåte

Klikk her for å sende oss noe via eDialog.

Deretter må du autentisere deg selv, enten med ID-porten, bankID, bankID på mobil, minID, Buypass ID eller Commfides. Når du er logget på, fyller du ut skjemaet og legger ved eventuelle vedlegg som pdf-filer. 

Utfylling av skjema

  • Kryss først av om du er privatperson eller sender som firma
  • Alle obligatoriske felt er merket med *
  • I tittelfeltet er det til hjelp om du setter på saksnummer, om du sender inn noe i forbindelse med en pågående sak - eksempelvis 19/156.
  • Skriv utfyllende kommentar knyttet til sendingen. Om du sender med vedlegg, vil det du skriver i kommentarfeltet bli lagt inn som vedlegg i sak- og arkivsystemet vårt.
  • Når du klikker på 'Send forsendelse' blir brevet ditt kryptert og sendt direkte inn i sak- og arkivsystemet vårt
  • Du får en kvittering med referansenummer på epost

NB!

Du skal ikke bruke eDialog om vi har elektroniske skjema til formålet, f.eks. søknad om plass i barnehage, søknad om elevpermisjoner, søknad på stilling m.m. Se oversikt over alle våre elektroniske skjema her.