Borgerlig vigsel i Sel kommune

Fra 1. januar 2018 overtar landets kommuner gjennomføring av borgerlig vigsel. Tidligere har dette vært en oppgave for Tingretten. Brudeparets forberedelser for å få gjennomført giftermålet er de samme som før.

Slik går du fram om du vil gifte deg borgerlig:

  1. For å inngå ekteskap i Norge, må Staten først gjennomføre en prøving av ekteskapsvilkårene. Dette utføres av folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor. Deretter får du en prøvingsattest som er gyldig i fire måneder. Se skatteetatens Veien til ekteskapet – steg for steg

  2. Når du har mottatt prøvingsattest kan du ta kontakt med kommunen for å avtale tid og sted. Husk at dette må gjøres i god tid, senest tre uker før ønsket bryllupsdato.

Benytt elektronisk skjema for registrering av kommunal vielse.

Alternativt kan prøvingsattest og forespørsel sendes til:
postmottak@sel.kommune.no
Sel kommune
Botten Hansensgt. 9
2670 Otta

Alle som ønsker det kan gifte seg borgerlig i Sel kommune.

Det er tre funksjoner i Sel kommune som har vigselsmyndighet: ordfører, varaordfører og kommunedirektør.

 

Tilbudet er gratis så lenge du vil gifte deg i lokalene kommunen tilbyr og i vår åpningstid:

  • Kommunen tilbyr møterom Sjoa til seremonien.

  • Dersom du har ønske om annet lokale/pynt enn det kommunen tilbyr, eller andre ting (musikk, diktlesning e.l.) må du ordne dette selv.

  • Vigsler gjennomføres innenfor ordinær åpningstid på rådhuset på fredager. Det åpnes også for vigsling på lørdager, etter nærmere avtale med vigsler.

 

Etter vigselen

Brudeparet vil få tilsendt midlertidig vigselsattest. Kommunen sender denne til folkeregisteret som utsteder endelig vigselsattest.

Om du skal endre navn som resultat av vigselen må du ordne dette selv. Søknad finnes på Skatteetaten sine sider.

Om du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, må du sørge for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problemer ved innsjekking.