Sommerles 2020

Astrid og Asbjørn - Klikk for stort bildeSommerles  er en lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august. Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse ved kampanjestart.

  

Sommerles.no er i utgangspunktet nettbasert, men det er også mulig å få lesekort på biblioteket eller laste det ned her (PDF, 2 MB) og delta analogt (husk å lever lesekortet på biblioteket). På nettsiden registrerer barna bøkene de leser og får poeng, de får lesetips og tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. 

Sommerles tittel 2020 - Klikk for stort bilde 

Barna blir belønnet for sin innsats med digitale trofeer på sin profil på nettsiden, og med fysiske premier på biblioteket.

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn i 1.-7. klasse skal lese mest mulig i løpet av sommerferien! Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing. Forskning fra England og USA* viser at barn som ikke leser i løpet av sommeren, mister inntil tre måneders lesekompetanse, mens barn som deltar på lesekonkurranser, taper minimalt. 

2019 var et rekordår for Sommerles, med godt over 130 000 leseglade barn deltok, men vi ønsker enda flere barn velkommen! Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

Er du spent på den nye sommerlesfortellingen? Da finner du en teaser til fortellingen her: Fortelling teaser 2020 (Bokmål) (PDF, 315 kB)