Digitale tjenester

På denne siden har vi samlet ulike digitale tjenester som er åpent tilgjengelig for alle. Alt du trenger er lånekort i et norsk bibliotek. For noen tjenester trengs det nasjonalt lånekort, det får du ved enten å kontakte biblioteket eller via nasjonalbiblioteket sin tjeneste "Digitalt Nasjonalt Lånekort" (se lenger ned på denne siden).

Bookbites - ebøker/elydbøkerBookbites - Klikk for stort bilde  

Innlandet fylkesbibliotek og alle de kommunale bibliotekene tilbyr en lese- og utlånsapp for e-bøker og e-lydbøker. Appen BookBites Bibliotek lastes ned fra App Store eller Google Play til nettbrett og telefoner som bruker operativsystemene iOS (Apple-produkter) eller Android.

 

Hva gjør du for å komme i gang?

  • Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play
  • Opprette en bruker med e-postadresse og passord i BookBites første gang du registrerer deg
  • Åpne e-posten din og bekreft brukeren
  • Velg ditt bibliotek i BookBites
  • Logg deg inn med lånernummer og PIN-kode fra biblioteket
  • I BookBites vil du kunne låne, reservere og lese bøker slik du er vant med fra eBokBib.

Les mer om bookbites på sidene til Fylkesbiblioteket i Innlandet. Kontakt biblioteket om du mangler lånenummer og/eller pinkode.

Litt lenger ned på siden ser du hvordan du skaffer Digitalt Nasjonalt Lånekort.

 

 Verdensbiblioteket
Verdens biblioteket er en digital tjeneste der du finner digitale bøker på andre språk enn norsk. Logg inn for å lese og lytte så mye du vil. Det er gratis å bruke tjenesten. 

 

Digitalt Nasjonalt lånekort Digitalt nasjonalt lånekort - Klikk for stort bilde  

Nasjonalbiblioteket lanserer nå sammen med Bibliotek-Systemer As et digitalt nasjonalt lånekort. Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.no. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.).

Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib.

OBS! For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp. Kontakt oss på telefon eller e-post om du vil knytte deg opp til Sel bibliotek.

Søk & Skriv

Søk og skriv - Klikk for stort bilde Søk & Skriv er laget for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk, studieteknikk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og -emne. Tjenesten er et samarbeid mellom bibliotekene ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo samt Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Bergen. Norges Handelshøyskole har tidligere deltatt i samarbeidet.

 

Nettbiblioteket

Nettbiblioteket er Nasjonalbiblioteket sin storsatsing for allmenn tilgang til digitalisert materiale. Nasjonalbiblioteket tilbyr, via sin nettportal, tilgang til bøker, bilder, tidsskrifter, aviser og kart. Til vanlig gis denne tilgangen kun til dokumentasjons- og forskningsformål. 

Studenter, lærere og vitenskapelig ansatte kan logge seg inn via Feide for tilgang. 

Mer informasjon om tilgang og pålogging finner du her.

 

Filmbib Filmbib - Klikk for stort bilde 

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge.

 

Naxos Music Library - Gratis musikkstrømmetjenesteNaxos music library - Klikk for stort bilde 

Innlandet fylkesbibliotek og bibliotekene i Innlandet tilbyr gratis musikk til alle innbyggere i Innlandet via Naxos Music Library (NML). Naxos Music Library er verdens største uavhengige plateselskap innen klassisk musikk og tilbyr strømming av klassisk musikk og jazz. Tjenesten gir tilgang til over 148.000 CD-er og 2.300.000 lydspor med musikk, hovedsakelig innen klassisk musikk, men også mye jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Hver måned øker musikkbasen. Du finner også utfyllende biografisk informasjon om utøvere og komponister som en del av tjenesten.

Naxos kan også brukes fra app via Appstore og Google play. Du finner mer om denne tjenesten på sidene til fylkesbiblioteket.

   Boksøk - bøker til alle (Leser søker bok)

Boksøk er en kvalitetssikret søketjeneste med bøker som på ulike måter passer for alle som leser i motvind. Her finner du bøker for barn, ungdom og voksne, både skjønnlitteratur, faktabøker og tegneserier.Målet er et reelt, kulturelt demokrati.

  Det er organisasjonen Leser søker bok som står bak boksøk. De jobber for å gi tilgang til tilrettelagt litteratur og at riktig litteratur formidles til folk med ulik leseevne. 

 

 

Digitale bibliotektjenester - Innlandet fylkesbibliotekDigitale bibliotektjenester - Klikk for stort bilde      

Innlandet fylkesbibliotek og bibliotekene i Innlandet gir deg en samlet oversikt over digitale tjenester som alle kan benytte seg av.

 

 

Digital formidling - Klikk for stort bilde   Digital formidling - Innlandet fylkesbibliotek

Formidlingsvideoer av bøker og tiltak fra bibliotekene i Innlandet er samlet på denne siden. Nye videoer er under utvikling, både fra Innlandet fylkesbibliotek men også fra andre bibliotekansatte og andre aktører i Innlandet.

 

 

Karanteket - Klikk for stort bilde   Karanteket

Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester.

OBS! Pressreader har ikke bibliotekene i Innlandet tilgang til dessverre.