Vinterferien i Sel kommune

Vinterferien nærmer seg i uke 8 og 9, og vi forventer at det vil komme tilreisende som ønsker å tilbringe ferien på hyttene sine. Det er fortsatt et lavt smittetrykk i Sel kommune, og kommuneledelsen ønsker å komme med noen råd og anbefalinger for tilreisende og hyttegjester.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Sel kommune og vi minner om at det er de nasjonale retningslinjene i forhold til smittevern som gjelder, samt de lokale tiltak som til enhver tid er gjeldende i Sel. Disse finner du her

Vi oppfordrer spesielt om å følge disse rådene:

• Følg butikker og andre bedrifters smitteverntiltak ved besøk. Du bør dra alene på butikken, og unngå tider der det er mye folk i butikkene.
  • Ikke vær flere samlet enn tillatt. Merk at nasjonale regler ikke tillater at tre eller flere familier spleiser på ei hytte f.eks. Det kan ikke være mer enn en husstand og fem gjester på hver hytte (med mindre gjestene kommer fra samme husstand, da kan de være flere). Dette er akkurat som hjemme. Begrens overnatting av gjester.
  • Hold alltid god avstand til andre, begrens kontaktpunkter og husk å sprite hender.
  • Ikke delta på innendørs aktiviteter.
  • Skal du møte andre bør dette skje utendørs
  • Følg reglene i hjemkommunen din hvis de er strengere enn våre.
  • Bli hjemme hvis du er syk – og test deg der. Dette gjelder også hvis du er i karantene, isolasjon eller i påvente av prøvesvar.
  • Hold deg inne på hytta hvis du blir syk etter at du kommer hit, og bestill test på tlf. 46 90 83 42.

Vi gjør oppmerksom på at det på kort varsel kan bli endring av tiltakene.

Du som har vinterferie kan gjennomføre planlagt ferie under forutsetning av at du følger smittevernrådene og spesielle anbefalinger for vinterferien – Statsforvalteren i Innlandet

Her finner du regjeringens anbefalinger til vinterferien, disse gjelder også i Sel kommune.

Vi ønsker alle innbyggere og tilreisende en flott vinterferie i Sel!

Skiløyper i Rondane - Klikk for stort bilde

Koronavirus Beredskapstelefon
Har du spørsmål knyttet til korona og smitte?

Åpningstider:  Mandag - fredag kl.09.30 - 15.00