Statusoppdatering smittesituasjonen, 23.02.2021 kl. 09.30

De siste innbyggerne fikk gå ut av isolasjon og karantene i går kveld, slik at i dag er smittetallene i Sel kommune igjen på 0. Det har nå ikke vært registrert nye smittede på sju dager.

Vi har nå åpnet igjen for aktiviteter for barn og unge, og Kulturskolen har også normal drift innenfor smittevernreglene. Besøksrestriksjonene på helseinstitusjonene ble lettet på forrige uke.

Sel kommune vil takke innbyggerne og våre ansatte for den ekstra innsatsen de siste ukene, som har gjort at vi har lykkes med å stoppe det siste utbruddet. Selv om smittetrykket nå er lavt i regionen vår, er det fortsatt registrert muterte virusvarianter og større smittetrykk i andre regioner. Nå som vi er inne i vinterferien i disse regionene og kan forvente større trafikk inn og ut i den forbindelse er det derfor fortsatt viktig at alle fortsatt følger smittevernreglene. Se egen anbefalinger angående vinterferien i Sel kommune her.

Vaksinering fortsetter på åttende uke i Sel. Vi er inne i aldersgruppen 75-84 år når det gjelder første dose. De 108 dosene som ankommer denne uken går alle til andre dose for de eldste hjemmeboende og prioritert hjelepersonell. Det er så langt satt 483 doser med Covid-19 vaksine i Sel kommune. 119 personer har fått to doser og er nå fullvaksinerte. 245 personer har fått én vaksinedose.

For å opprettholde et lavt smittetrykk lokalt er det fortsatt viktig at alle følger de gjeldende smittevernrådene:

• God hånd- og hostehygiene
  • Hold 1 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test.

Koronavirus Beredskapstelefon
Har du spørsmål knyttet til korona og smitte?

Åpningstider:  Mandag - fredag kl.09.00 - 13.00.