Det ble i går kveld bekreftet ytterligere en person med positiv prøve, slik at antall smittede i Sel nå er oppe i 3. Det siste prøvesvaret er også tilknyttet utbruddet i Dovre, slik at vi 1 av 3 har ukjent smittevei foreløpig. Ytterligere 30 innbyggere er satt i karantene, som øker antall i pålagt karantene til 53. Det er nå bare en kohort på Otta skole som er i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Overskrift...

Vi oppfordrer alle innbyggere om å teste seg ved mistanke om symptomer

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

 

Vi holder åpent for testing lørdag og søndag. Testingen vil som vanlig foregå på gamle samfunnshuset i Skansen. Vi tar også imot drop-in besøk, så det er ikke påkrevd å ringe på forhånd.

Hvis det skulle oppstå kø foran samfunnshuset anmoder vi om å vente i bilen så lenge det er mulig.

Vi anmoder alle om å teste seg ved symptomer.

Åpningstider koronatelefon/testing
Dag
Sted
Telefonnr
Telefontid
Testing
Lørdag 10.4
Skansen
469 08 342
kl. 11.00 - 14.00
kl. 12.00 - 14.00
Søndag 11.4
Skansen
469 08 342
kl. 11.00 - 13.00
kl. 10.00 - 11.00

 

Det er nå i kveld bekreftet en person til med koronasmitte i Sel, tilfellet er tilknyttet utbruddet i Dovre. Totalt er det nå 2 smittede. Ytterligere 10 innbyggere er satt i karantene, som øker antall i pålagt karantene til 22. I tillegg til klassetrinn på videregående Otta er flere kohorter på Selsverket og Ottbragden barnehager samt Otta ungdomskole satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Overskrift...

Vi oppfordrer alle innbyggere om å teste seg hvis du har symptomer.

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Det vil være åpent for koronatesting på samfunnshuset / Skansen i morgen lørdag kl 12-14. Beredskapstelefonen vil være åpen fra kl 11 til 14 i morgen, men det vil være åpent for drop-in testing. Ved kødannelse oppfordrer vi alle i størst mulig grad om å vente i bilen.

Overskrift...

Har du generelle spørsmål kan du også ringe Folkehelseinstituttet sin informasjonstelefon om korona: 815 55 015Telefonen er åpen hverdager kl. 08-15.30. 

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

 

I dag er det bekreftet en person med koronasmitte i Sel. Smitteveien er foreløpig ukjent. Dette tilfellet er ikke knyttet tiI utbruddet i Dovre. I tillegg er 12 personer satt i karantene. Flere klassetrinn på Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule på Otta er satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar i forbindelse med utbruddet i Dovre

Smitteteamet jobber nå for å kartlegge smitteutbruddet og flere vil bli kontaktet utover kvelden. Vi er i tett dialog med smitteteamet i Dovre/Lesja.

Vi oppfordrer nå spesielt om å teste seg ved alle tegn på symptomer.

Det vil være åpent for koronatesting på samfunnshuset / Skansen i morgen lørdag kl 12-14. Beredskapstelefonen vil være åpen fra kl 11 til 14 i morgen, men det vil være åpent for drop-in. Ved kødannelse oppfordrer vi alle i størst mulig grad om å vente i bilen.

Det er i ettermiddag registrert 1 person i karantene i Sel kommune. Det dreier seg om innreisende som er satt i karantene av en annen kommune.

Anbefalinger og råd for påskeferien i Sel kommune

Koronatesting i påsken

Påskeferien står nå for døren, mange vil benytte hyttene sine og vi forventer at det vil komme mange tilreisende som ønsker å tilbringe ferien på fjellet.

Sel kommune ønsker alle besøkende velkommen, men på grunn av den ustabile smittesituasjone i Norge anbefaler vi at alle følger innskjerpede smittevernrutiner. Selv om smittetrykket har vært lavt en stund i Sel kommune, har det vært høyt i tilknyttede regioner, og nye virusvarianter sprer seg raskere og lettere enn vi er vant med tidligere. I den forbindelse kommer vi med noen ekstra anbefalinger.

Kommunen har gjennom uken vært i dialog med lokalt næringsliv og sammen blitt enige om innskjerpede smittevernregler på butikker og kjøpesentre i perioden 25. mars til 11. april. Vi anmoder om at alle kunder og ansatte bruker munnbind inne i butikklokalene. I tillegg anbefaler vi at kun en person fra hver husstand handler om gangen. Unngå unødvendige opphold i butikklokalene. Hver butikk har definert et maks antall personer som kan være inne i butikken til enhver tid. Det er opp til hver enkelt butikk å håndheve disse reglene.

Det er ikke et generelt påbud om å bruke munnbind i Sel kommune.

Regjeringen anbefaler at hyttegjester og besøkende gjennomfører innkjøp før de ankommer kommunen. Noen butikker tilbyr utkjøring av varer ved bestilling. Du finner mer informasjon om dette hos Otta Handels- og Næringsforening.

Ved opphold på kafeer, restauranter og hoteller anmoder vi om å følge anbefalinger fra helsedirektoratet om å begrense opphold i fellesarealer og holde avstand til andre gjester. I tillegg anmodes det til bruk av munnbind i og rundt fellesarealene.

Vi har fortsatt strengere besøksrestriksjoner på helseinstitusjonene våre enn de nasjonale anbefalingene. Dette for å ivareta både pasienter og ansatte. Om ønskelig kan det avtales besøk utenfor institusjon med bruk av smittevernutstyr. Vi anmoder om man følger forholdsreglene ved den enkelte institusjon.

Vi minner spesielt om at smittevernreglene i hjemkommunen din skal følges hvis de er strengere enn våre. 

Overskrift...

Vi minner alle innbyggere om:

  • God hånd- og hostehygiene
  • Hold 2 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming. 
  • Dersom du får symptomer bør du ta en test, og gå i isolasjon i påvente av prøvesvar.
  • Er du ute og reiser, test deg når du kommer hjem

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

 

For å kunne ha et tilbud om koronatesting i påsken, har kommunene i Nord-Gudbrandsdal organisert en felles vaktordning. Det innebærer at de enkelte kommunene er ansvarlige for både bemanning av koronatelefon og gjennomføring av testing hver sin dag.

Får du mistanker om at du kan være smittet i løpet av påsken og ønsker test, så ringer du koronatelefonen til kommunen som er ansvarlig for testing den aktuelle datoen.

Kontaktinformasjon, klokkeslett og hvor du skal ringe de ulike dagene finner du i informasjonen under.

Telefonlinjene er åpne for å bestille test fra kl 10.00 til 11.30. Testing vil foregå fra kl 11.30 til 14.00.

Koronatelefonen i Sel 46 90 83 42 vil også bli viderekoblet til det aktuelle nummeret i tidsrommene de betjenes.

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen etter råd fra Helsedirektoratet og FHI strengere nasjonale tiltak. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Alle tiltakene og anbefalingene finner du her

Det er i dag 1 person som er i pålagt karantene i Sel kommune. Det er ikke knyttet til smitte i vår region.

Etter 10 uker med vaksinering er det nå distribuert 979 vaksinedoser i Sel. 365 innbyggere er nå fullvaksinerte. Dette inkluderer alle sykehjemsbeboere og hjemmeboende over 85 år som ønsket vaksine. Denne uka er det satt 60 doser med Confirmaty fra Pfizer/BioNTech samt 110 doser med AstraZeneca. Av Pfizer-vaksinen utgjorde 50 2. doser. Alle AstraZeneca dosene var 1. doser som gikk til prioritert helsepersonell. Vi jobber fortsatt med aldersgruppen 75-84 år, og er i øyeblikket kommet til de i alderen 80-81 år.

Neste uke mottar vi 66 doser med vaksinen fra Pfizer/BioNtech, men ingen fra AstraZeneca. 

Smittetrykket i deler av Norge er fortsatt høyt og den engelske varianten av viruset er aktiv flere steder. Har du vært på et sted hvor det kan ha vært vanskelig å overholde smitteverntiltakene, eller har symptomer ber vi om at du tester deg. Du kan bestille testing ved å ringe koronatelefonen på 46 90 83 42Den er åpen mandag kl.09-12, tirsdag 10-12 samt onsdag-fredag 09-12.

Det har ikke vært registrert lokale smittetilfeller på 3 uker og for å holde smittetrykket nede og unngå nye lokale innstramninger oppfordrer vi igjen at alle innbyggere følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene.

De viktigste smitteverntiltakene er fortsatt: Hold avstand, test deg ved symptomer, hold deg hjemme hvis du er syk, ha god håndhygiene og begrens sosial kontakt. 

Hvis vi alle tar vår del av dugnaden, så klarer vi dette sammen og unngår en ny nedstengning.