Det er nå 3 personer som er bekreftet smittet av Covid-19 og satt i isolasjon, og 3 nærkontakter som er i karantene i Sel kommune. Det dreier seg i alle tilfellene om tilreisende til kommunen.

Det er nå 6 nærkontakter som har blitt satt i karantene i Sel kommune. Det dreier seg i alle tilfellene om tilreisende til kommunen.

Vi har denne uka vaksinert 108 personer, der 107 fikk sin andre dose og er ferdigvaksinert. Det betyr at etter uke 8 er nå 591 vaksinedoser satt i Sel, og 226 personer er fullvaksinerte. Av disse er 43 helsepersonell. Vi er ferdige med aldersgruppen 85+, og det er nå aldersgruppen 75-84 år som er i full gang med 1. dose. Personer som står for tur vil bli kontaktet i god tid med tilbud om vaksinering. Vi minner igjen om å være oppmerksom på forsøk på vaksinesvindel.

De siste innbyggerne fikk gå ut av isolasjon og karantene i går kveld, slik at i dag er smittetallene i Sel kommune igjen på 0. Det har nå ikke vært registrert nye smittede på sju dager.

Vi har nå åpnet igjen for aktiviteter for barn og unge, og Kulturskolen har også normal drift innenfor smittevernreglene. Besøksrestriksjonene på helseinstitusjonene ble lettet på forrige uke.

Sel kommune vil takke innbyggerne og våre ansatte for den ekstra innsatsen de siste ukene, som har gjort at vi har lykkes med å stoppe det siste utbruddet. Selv om smittetrykket nå er lavt i regionen vår, er det fortsatt registrert muterte virusvarianter og større smittetrykk i andre regioner. Nå som vi er inne i vinterferien i disse regionene og kan forvente større trafikk inn og ut i den forbindelse er det derfor fortsatt viktig at alle fortsatt følger smittevernreglene. Se egen anbefalinger angående vinterferien i Sel kommune her.

Vaksinering fortsetter på åttende uke i Sel. Vi er inne i aldersgruppen 75-84 år når det gjelder første dose. De 108 dosene som ankommer denne uken går alle til andre dose for de eldste hjemmeboende og prioritert hjelepersonell. Det er så langt satt 483 doser med Covid-19 vaksine i Sel kommune. 119 personer har fått to doser og er nå fullvaksinerte. 245 personer har fått én vaksinedose.

Inn mot helgen er det nå 7 smittede i isolasjon og 5 i pålagt karantene i Sel.

Vinterferien nærmer seg i uke 8 og 9, og vi forventer at det vil komme tilreisende som ønsker å tilbringe ferien på hyttene sine. Det er fortsatt et lavt smittetrykk i Sel kommune, og kommuneledelsen ønsker å komme med noen råd og anbefalinger for tilreisende og hyttegjester.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Sel kommune og vi minner om at det er de nasjonale retningslinjene i forhold til smittevern som gjelder, samt de lokale tiltak som til enhver tid er gjeldende i Sel. Disse finner du her

Kjære alle pårørende!
Endelig kan vi lette litt på besøksrestriksjonene! Dette etter råd fra smittevernslege Therese Renaa.

Vi åpner nå for kontrollerte besøk. Hver pasient kan ha inntil 2 faste pårørende som kan besøke. Alt besøk må som tidligere varsles på forhånd og smittevernsregler med å være frisk, holde avstand (minimum 2 meter) ikke oppholde seg i fellesarealet og utøve god håndhygiene må fortsatt følges! Ingen skal komme på besøk etter utenlandsopphold eller opphold i røde områder siste 10 dager, ved kontakt med syke eller noen som er i karantene, eller du venter svar på koronatest. Selv om pasientene nå er vaksinert så har ikke vi ansatte fått vaksinen. Vi minner også om at rutinene kan bli endret på kort varsel. Besøkende kan ta med mat/drikke. Dette skal inntas på pasientrom. Ta med eget engangsutstyr til dette.

Velkommen!

Det er i dag registrert en ny smittet, som gjør at antall i isolasjon nå er 11. Antall som er i pålagt karantene er nå 31, som er en nedgang på 29 personer fra i går.

16 personer har gått ut av isolasjon i løpet av helga, og ingen nye smittede er registrert siden fredag. Det totale antallet smittede i Sel er dermed 10 personer. Antall som er i pålagt karantene er nå 60, dvs at 193 er ute av karantene siden fredag.

Med avtagende smittetrykk og mindre press på beredskapstelefonene holder vi nå bare en koronatelefon åpen. Det er nr. 46 90 83 42som vil være bemannet mandag-fredag kl. 0900-14.30.

Drift av Otta skole 1-7 og Otta ungdomsskole går fra og med i morgen, tirsdag 16.2.21 over på ordinær gul drift. Dette betyr at alle elever skal møte på skolen til ordinær tid i morgen. Skoleskyss går som normalt.  Foreldre har fått melding på sms fra sine skoler.
Når det gjelder aktiviteter for barn og ungdom, aktivitetshus og kino avventes drift til etter uke 7. Kulturskolen fortsetter med digital undervisning ut uke 7.

Det ble i dag registrert 3 nye personer med koronasmitte i Sel. Samtidig har 3 personer gått ut av isolasjon, slik at det totale antallet smittede fortsatt er 26 personer. Antallet som er i karantene er nå 253, ned med 20 siden i går.

Vi holder åpen den ene beredskapstelefonen i helga. Det er koronatelefon 90 61 46 29som vil være bemannet lørdag og søndag kl. 10.00-12.00.

Alle skolene går tilbake til drift på gult nivå fra og med tirsdag 16.2. Nærmere informasjon og eventuelle lokale tilpasninger blir sendt ut til foresatte på sms.

Nye smittetilfeller i kommunen gir en uavklart smittesituasjon inn i helga.  Dette fører til til at kommunen viderefører tiltak for drift av grunnskoler og kulturskoler slik:

Mandag 15.2.2021:

• Otta skole 1-7: hjemmeskole.
  • Otta ungdomsskole 8-10: hjemmeskole.
  • Otta læringssenter: hjemmeskole.
  • Heidal skule 1-7: ordinær drift på gult nivå.
  • Kulturskole: digital undervisning.
  • Kino og aktivitetshus: stengt i helga og mandag.
  • All aktivitet for barn og unge avventes til ny vurdering foreligger.

Kommunen vil gjøre en ny vurdering av situasjonen, og informasjon om videre drift av uke 7 vil komme i løpet av mandag 15.2.2021.