Det er i dag bekreftet 2 nye smittede i Sel. Det betyr at vi totalt nå har 9 i isolasjon og det er fortsatt 17 innbyggere som er i karantene.

Basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet kom regjeringen med flere justeringer av tiltakene i går kveld. Regjeringen vurderer fortløpende tiltaksnivået, men vil gjøre en ny helhetlig vurdering i starten av februar.

Etter kommunelegens vurdering fortsetter skoler og barnehager på gult nivå i Sel kommune, mens videregående og voksenopplæring går ned på grønt nivå. Nærmere informasjon om disse vurderingene følger under.

Ved besøk:

• Besøkende skal gå direkte inn på beboer sitt rom og oppholde seg der.
  • Besøkende skal ha munnbind. Dette kan tas av inne på rommet hos beboer.
  • Det er svært viktig at man ikke kommer på besøk hvis man har luftveissymptomer (selv ved negativ koronatest).
  • Ved et evt. smitteutbrudd hos deg som pårørende etter et ev. besøk, vil vi at aktuell institusjon skal få beskjed omgående.
  •  Ta kontakt med avdelingen for spørsmål

Takk for at dere bidrar til en trygg hverdag for beboere og ansatte !

Det er i dag bekreftet 4 nye smittede i Sel. Det betyr at vi totalt nå har 7 i solasjon og det er fortsatt 17 innbyggere som er i karantene.

Fredag 14. januar blir det drop-in vaksinering på Otta legekontor, fra kl. 13.00 - 14.30. Det er også mulig å bestille time på helsenorge.no eller på vaksinetelefonen 46 86 31 67 som er åpen mandag-fredag kl. 12-15. Alle som er fylt 18 år kan nå få oppfriskningsdose (3. dose). Vi minner om at det må ha gått 20 uker siden du tok 2. dose før du kan få 3. dose, noe som betyr at du må ha tatt 2. dose senest 27. august i fjor for å kunne få 3. dose f.k. fredag. Vaksinedatoene dine finner du også på vaksinekortet ditt inne på helsenorge.no eller ved å ringe vakseinetelefonen.

Vi er dessverre tomme for Moderna-vaksinen inntil videre så denne gangen tilbyr vi kun Pfizer.

Vi anmoder også alle som enda ikke har tatt 1. eller 2. dose om å bestille seg time eller møte på drop-in. Dette gjelder også ungdom mellom 12-15 år som bare skal ha 1 dose, og ungdom 16-18 år.

Det er også mulig å bestille time på helsenorge.no eller vaksinetelefonen til neste vaksineringsdatoer onsdag 19.1 og 26.1.

Vi har nå 3 personer i isolasjon, og det er 17 innbyggere som er i karantene i Sel. De fleste av disse er i fritidskarantene.

Vi har i dag 6 personer med bekreftet smitte i isolasjon, og det er nå 18 personer i karantene i Sel.

Vi har i dag fått bekreftet 4 nye positive prøver. Totalt har vi nå 7 i isolasjon samt 2 i karantene i Sel kommune.

Elever (grunnskole, videregående skoler og voksenopplæring) og ansatte i barnehager og skoler anbefales å ta en selvtest, tidligst 24 timer før de møter på skole eller barnehage etter juleferien.

Vi gjennomfører testing av alle ansatte i skoler og barnehager i Sel i dag. Alle foresatte har fått beskjed om å hente selvtester til sine barn på den aktuelle skolen i løpet av dagen. Da det fortsatt er begrenset tilgang på selvtester har hver enkelt skole bare fått utdelt akkurat antall tester som de har elever, så de som har barn i flere skoler må hente på skolen der det enkelte barn går.

Med økende smittetrykk i alle aldersgrupper og introduksjon av omikronvarianten ble trafikklysmodellen, sammen med andre tiltak i samfunnet, innført på nasjonalt nivå 16. desember. Alle barnehager, barne- og ungdomsskoler fortsetter på gult nivå. Videregående og voksenopplæring fortsetter på rødt nivå. Grunnskoler og barnehager må sørge for å ha beredskap for rask overgang til rødt nivå, dersom det blir nødvendig, eller den lokale situasjonen tilsier det.

Vi har i dag fått en positiv hurtigtest, der vedkommende allerede var i karantene. 3 personer er i dag ute av isolasjon, i tillegg til en som gikk ut i går. Totalt har vi nå 2 i isolasjon samt 3 i karantene i Sel kommune.