Statusoppdatering 27.03 kl. 1700

Det er ikke registrert noen nye smittetilfeller i Sel denne uken, og antall personer i hjemme isolat eller hjemme karantene er synkende. Vi er veldig glad for dette, og ønsker alle som har sittet i karantene eller i isolat velkommen ut. Det påpekes viktigheten av at alle følger de samme rådene som er gitt av folkehelseinstituttet om å ha god håndhygiene, og holde avstand til andre mennesker så lenge epidemien herjer.

Det er nå satt inn smitteverntiltak på legekontoret, og det er trygt for alle å oppsøke fastlegen dersom de har behov for dette. Det oppleves mindre pågang på koronatelefonen, og telefonen vil fra i dag 27 mars kun være åpen i ukedagene fra 08.00-15.30. De som har spørsmål knyttet til korona og sykdom bes ta kontakt med fastlegen når dette er mulig, eller legevakt på telefon 116 117. Ved akutte hendelser skal en ringe 113.

Det jobbes nå i kommunen og regionalt med tiltak som kan bidra til at de som har behov for bistand eller oppfølging får dette. Og tjenestene forbereder seg på å kunne gi gode tjenester til pasienter og innbyggere som blir rammet av smittet. Det etableres blant annet bemanningsbaser og opplæringsplaner tilpasset ekstra personell som etter hvert skal inn og bistå helsetjenestene.

Med utgangspunkt i dagens antall smittede i Norge og i regionen er det varslet at situasjonen blir langvarig, og at flere vil bli smittet. Tiltakene endres fortløpende og etter behov, og alle bes følge med på nasjonale nyhetssendinger, folkehelseinstituttets hjemmesider fhi.no, og kommunens hjemmesider for siste nytt.

Iren Ramsøy
Kommunalsjef Helse og omsorg
Sel kommune
Tlf. 92044784

Koronavirus Beredskapstelefon
Har du spørsmål knyttet til korona og smitte?
Mobil 469 08 342

Åpningstid: man-, ons-, tors- og fredag kl 08.00-10.00, tirsdag kl 10.00-12.00, lørdag og søndag stengt.

Klikk her for informasjonssiden