Pressemelding 08.03.2020 kl. 17.00

Det er nå over 200 innbyggere som er i hjemmekarantene i kommunen. Innbyggere oppfordres til å ikke oppholde seg på arenaer der det samles mange mennesker, og det er særskilt viktig for de som oppfordres til hjemmekarantene at disse rådene følges.

Otta ungdomsskole er betydelig berørt, og det vurderes at det ikke er mulig å opprettholde drift som følge av at 15 av 20 lærere er satt i hjemmekarantene. Otta ungdomsskole er som følge av dette stengt fra og med mandag 09.03 til og med fredag 13.03.2020. Det vurderes fortløpende om når skolen kan åpnes. Oppdatert informasjon sendes ut til foreldre på sms.

Otta skole har pr. 8.3.2020 ikke registrert smittede elever eller ansatte. Noen er i hjemmekarantene, fordi de har/kan ha vært i nærkontakt med smittede personer. Så lenge skolen ikke får varsel om at disse er smittet, vil det ikke bli gjort tiltak utover skjerpede smittevernrutiner. Dersom skolen får varsel om at elever, ansatte eller besøkende er smittet, vil det blir iverksatt tiltak i samråd med kommuneoverlegen og kommuneledelsen.

Heidal skule har ikke registrert smittede elever eller ansatte. De har ingen elever eller ansatte i karantene pr. 8.3.2020.
Skolene følger situasjonen nøye, og er i løpende kontakt med kommunelegen og kommuneledelsen.

Heidal skole, Otta skole og barnehagene holdes åpent som vanlig, tiltak vurderes imidlertid også her fortløpende. Utviklingen følges time for time.

Spørsmål knyttet til korona og smitte bes ta kontakt på beredskapstelefonen, på telefonnummer 46908342. Innbyggere som har vært i et område med pågående smitte, eller som har vært i nærkontakt med noen som er smittet, og som har symptomer på luftvegsinfeksjon og/ eller feber bes ta kontakt med lege.

Innbyggerne bes fortsatt følge råd fra folkehelseinstituttet fhi.no, og være ekstra påpasselig med håndhygiene og nærkontakt som kan føre til smittespredning. informasjonslinje hos folkehelseinstituttet: 815 55015

Iren Ramsøy
Kommunalsjef Helse og omsorg, Sel kommune