Nå skal du selv registrere din positive selvtest

Regjeringen går bort fra anbefalingen om at husstandsmedlemmer og tilsvarende nære bør teste seg etter nærkontakt med en smittet. Nå skal voksne teste seg kun ved symptomer, mens barnehagebarn og elever slipper dette. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl.10.00.

Når du får et positivt svar på en selvtest må du selv registrere den i den digitale løsningen vår.

Har du fått tre doser, eller har fått to vaksinedoser og hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene, trenger du ikke lenger ta en PCR-test for å bekrefte positivt resultat av en selvtest. 

Ved å klikke på lenken under kan du registrere din positive selvtest:

 

Registrer din selvtest her

Du logger inn med MinID eller BankID.

Det er ikke nødvendig å registrere dine nærkontakter i løsningen.

Merk at selvtesten skal leses av 15-30 min etter påføring av væske i måleapparat. Etter 30 min er den ikke lenger gyldig.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke finner barnet mitt ved registrering?

Barnet du skal registrere selvtest på må ha samme bostedsadresse som deg i folkeregisteret. Har dere f.eks delt foreldreansvar må kanskje den andre forelderen inn og registrere for barnet. Hvis problemet fortsetter må dere ringe koronatelefonen for å registrere den positive prøven, Koronatelefonen 46 90 83 42 er åpen: mandag, onsdag og fredag kl. 09.00-12.00.

Hvis du mangler elektronisk ID eller har andre problemer med å registrere kan du også ringe koronatelefonen.

Hva må jeg gjøre når jeg har registrert den positive selvtesten?

  • Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.
  • Ved lette symptomer kan du gå på jobb samme dag, men hvis symptomene blir verre bør du gå hjem.
  • De fleste vil teste positivt rundt symptomstart. I noen tilfeller kan det ta noe lengre tid fra du får symptomer til selvtesten viser at du er smittet. Ved vedvarende symptomer og negativ selvtest anbefales det at du tar ny test 2-3 dager senere. Ved lette symptomene trenger du ikke holde deg hjemme i tiden mellom den første og andre testen.
  • Smitteteamet vil fortsatt bidra med veiledning og rådgivning, men grunnet kapasitetsproblemer er det ikke sikkert alle som registreres seg kan kontaktes. Ved behov ring koronatelefonen 46908342, åpningstider: mandag, onsdag og fredag kl. 09.00-12.00.

Hvem skal ta PCR-test?

En positiv selvtest bør bekreftes med test på teststasjon for personer som er ufullstendig vaksinert, dvs. mangler oppfriskningsdose (booster). For personer som har fått oppfriskningsdose, eller er grunnvaksinert og deretter har gjennomgått covid-19 siste 3 måneder, er det ikke nødvendig med bekreftende test

Ordinær testing vil ved behov foregå mandag, onsdag og fredag på testsenter i Johan Nygårds gate.

Utlevering av hurtigtester:

For barn i skoler og barnehager blir hurtigtester utlevert på skolen/barnehagen ved behov.

Hurtigtester kan også hentes i servicesenteret på rådhuset mellom kl. 09-14 alle hverdager, på Frivillighetssentralen i Heidal mandag, onsdag og fredag kl. 12.00-13.00 eller på teststasjonen i Johan Nygårds gate kl. 10-13 (mandag, onsdag og fredag)

Hvem kan få utlevert hurtigtest?

  • Personer med milde symptomer (ved negativt resultat og vedvarende symptomer bør testen gjentas). Har du symptomer bør du få noen andre til å hente testen for deg.
  • Personer som er nærkontakt og utsatt for smitte
  • Personer som ved innreise ikke har fått testet seg på flyplassen

Ved påvist smitte eller utbrudd ved skole/barnehage skal man forholde seg til den informasjon som gis fra den aktuelle skole/barnehage, også når det gjelder bruk av hurtigtest.

 

Korona selvtest - Klikk for stort bilde