Hvordan bestille koronavaksinering på helsenorge.no?

Vi mottar mange henvendelser rundt hvordan man bestiller time til koronavaksinasjon på helsenorge.no

Det er verdt å merke seg at systemet med timebestilling på helsenorge er knyttet opp mot fastlegen din. Det betyr for det første at du må ha fastlege i Sel for å få bestilt vaksinetime, og om du får valget "Hvem vil du bestille time hos?" må du velge fastlegen din før du kommer til selve timebestillingen der du kan velge at du vil bestille koronavaksinering.

Her skal vi prøve å forklare framgangsmåten bedre.

helsenorge.no - Klikk for stort bildeNår du har logget deg inn på helsenorge og har valgt å bestille time, får du opp et vindu der du kan velge om du vil ha time hos fastlegen din, koronatest eller koronavaksine. På grunn av at vi bare får plass til et begrenset antall plasser på hver liste vi legger ut, må vi legge ut flere lister/valg når vi har mange doser tilgjengelige.

Vi kaller listene hhv:

  • Koronavaksine
  • Koronavaksine (forts.)
  • Koronavaksine (forts. 2), osv....

Se bilde under for hvordan det ser ut på helsenorge:

Velg riktig vaksineliste - Klikk for stort bilde 

Hvis det f.eks. er fullt på de to første listene, må du avbryte og starte prosessen på nytt med å velge fastlege, timebestilling og neste koronavaksine-liste.

Det kan derfor være lurt når dere skal bestille koronavaksinasjon på disse dagene, at dere velger enten Koronavaksine (forts. 3) eller Koronavaksine (forts. 4). 

Vi har også laget en steg-for-steg veiledning for hvordan du bestiller time på helsenorge her (PDF, 543 kB).