Hvordan bestille koronavaksinering på helsenorge.no?

Vi mottar mange henvendelser rundt hvordan man bestiller time til koronavaksinasjon på helsenorge.no. Mange opplever at når de velger Koronavaksine på timebestillingen så får de svar om at det ikke er flere ledige timer. Vi presiserer at vi har mange ledige timer onsdag 11.8, men du må velge riktig "liste" under timebestilling.

Det er også verdt å merke seg at systemet med timebestilling på helsenorge er knyttet opp mot fastlegen din. Det betyr for det første at du må ha fastlege i Sel for å få bestilt vaksinetime, og om du får valget "Hvem vil du bestille time hos?" må du velge fastlegen din før du kommer til selve timebestillingen der du kan velge at du vil bestille koronavaksinering.

Her skal vi prøve å forklare framgangsmåten bedre.

helsenorge.no - Klikk for stort bildeNår du har logget deg inn på helsenorge og har valgt å bestille time, får du opp et vindu der du kan velge om du vil ha time hos fastlegen din, koronatest eller koronavaksine. På grunn av at vi bare får plass til et begrenset antall plasser på hver liste vi legger ut, må vi legge ut flere lister/valg når vi har mange doser tilgjengelige.

Vi kaller listene hhv:

• Koronavaksine
  • Koronavaksine (forts.)
  • Koronavaksine (forts. 2), osv....

Se bilde under for hvordan det ser ut på helsenorge:

Velg riktig vaksineliste - Klikk for stort bilde

Hvis det f.eks. er fullt på de to første listene, må du avbryte og starte prosessen på nytt med å velge fastlege, timebestilling og neste koronavaksine-liste.

Det kan derfor være lurt når dere skal bestille koronavaksinasjon på disse dagene, at dere velger enten Koronavaksine (forts. 3) eller Koronavaksine (forts. 4).

Vi har også laget en steg-for-steg veiledning for hvordan du bestiller time på helsenorge her (PDF, 543 kB).

Vi minner om at lærere og barnehageansatte som enda ikke har fått første dose selv må sørge for å bestille time før skolestart.

Er du student og trenger koronavaksine?

Studenter skal få tilbud om koronavaksine i den kommunen de studerer i, selv om de er folkeregistrert i en annen kommune.

Bor du i Sel kommune nå, men skal flytte til en annen kommune for å studere til høsten? Da kan du få første dose i Sel, og du må selv ta kontakt med den kommunen du flytter til for å få 2. dose.

Husk det er viktig for best mulig beskyttelse å ta begge dosene.