Anbefalinger og råd for påskeferien i Sel kommune

Påskeferien står nå for døren, mange vil benytte hyttene sine og vi forventer at det vil komme mange tilreisende som ønsker å tilbringe ferien på fjellet.

Sel kommune ønsker alle besøkende velkommen, men på grunn av den ustabile smittesituasjone i Norge anbefaler vi at alle følger innskjerpede smittevernrutiner. Selv om smittetrykket har vært lavt en stund i Sel kommune, har det vært høyt i tilknyttede regioner, og nye virusvarianter sprer seg raskere og lettere enn vi er vant med tidligere. I den forbindelse kommer vi med noen ekstra anbefalinger.

Kommunen har gjennom uken vært i dialog med lokalt næringsliv og sammen blitt enige om innskjerpede smittevernregler på butikker og kjøpesentre i perioden 25. mars til 11. april. Vi anmoder om at alle kunder og ansatte bruker munnbind inne i butikklokalene. I tillegg anbefaler vi at kun en person fra hver husstand handler om gangen. Unngå unødvendige opphold i butikklokalene. Hver butikk har definert et maks antall personer som kan være inne i butikken til enhver tid. Det er opp til hver enkelt butikk å håndheve disse reglene.

Det er ikke et generelt påbud om å bruke munnbind i Sel kommune.

Regjeringen anbefaler at hyttegjester og besøkende gjennomfører innkjøp før de ankommer kommunen. Noen butikker tilbyr utkjøring av varer ved bestilling. Du finner mer informasjon om dette hos Otta Handels- og Næringsforening.

Ved opphold på kafeer, restauranter og hoteller anmoder vi om å følge anbefalinger fra helsedirektoratet om å begrense opphold i fellesarealer og holde avstand til andre gjester. I tillegg anmodes det til bruk av munnbind i og rundt fellesarealene.

Vi har fortsatt strengere besøksrestriksjoner på helseinstitusjonene våre enn de nasjonale anbefalingene. Dette for å ivareta både pasienter og ansatte. Om ønskelig kan det avtales besøk utenfor institusjon med bruk av smittevernutstyr. Vi anmoder om man følger forholdsreglene ved den enkelte institusjon.

Vi minner spesielt om at smittevernreglene i hjemkommunen din skal følges hvis de er strengere enn våre.

Vi minner alle innbyggere om:

• God hånd- og hostehygiene
  • Hold 2 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.
  • Dersom du får symptomer bør du ta en test, og gå i isolasjon i påvente av prøvesvar.
  • Er du ute og reiser, test deg når du kommer hjem

I påsken vil det bli gjennomført et regionalt samarbeid rundt koronatesting på de røde dagene.

Vi oppfordrer spesielt om å følge disse rådene:

• Følg butikker og andre bedrifters smitteverntiltak ved besøk. Du bør dra alene på butikken, og unngå tider der det er mye folk i butikkene.
  • Ikke vær flere samlet enn tillatt. Merk at nasjonale regler ikke tillater at tre eller flere familier spleiser på ei hytte f.eks. Det kan ikke være mer enn en husstand og fem gjester på hver hytte (med mindre gjestene kommer fra samme husstand, da kan de være flere). Dette er akkurat som hjemme. Begrens overnatting av gjester.
  • Hvis du kommer fra et område med høyt smittetrykk, bør du ikke dra hjem og besøke familie eller foreldre/svigerforeldre.
  • Hold alltid god avstand til andre, begrens kontaktpunkter og husk å sprite hender.
  • Ikke delta på innendørs aktiviteter.
  • Skal du møte andre bør dette skje utendørs
  • Følg reglene i hjemkommunen din hvis de er strengere enn våre.
  • Bli hjemme hvis du er syk – og test deg der. Dette gjelder også hvis du er i karantene, isolasjon eller i påvente av prøvesvar.
  • Blir du syk her, anmoder vi om at du reiser hjem og tester deg der.

Vi gjør oppmerksom på at det på kort varsel kan bli endring av tiltakene.

Her finner du regjeringens anbefalinger til påskeferien, disse gjelder også i Sel kommune.

Vi ønsker alle innbyggere og tilreisende en flott påskeferie i Sel!

Hold avstand, bruk munnbind - Klikk for stort bilde

Koronavirus Beredskapstelefon
Har du spørsmål knyttet til korona og smitte?

Åpningstider:  Mandag - fredag kl.09.00 - 13.00.