Illustrasjon bøssebærer

TV-aksjonen NRK Røde Kors 2016 - bli bøssebærer !

TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors.  Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Vil du bli bøssebærer?

Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. Til det trenger vi 100 000 bøssebærere.

Du kan melde deg som bøssebærer her. Når du har registrert deg blir du kontaktet av TV-aksjonskomiteen i kommunen med informasjon om oppmøtested og hvordan aksjonsdagen organiseres i ditt nærområde.

Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 23.oktober.

Du kan lese mer om TV-aksjonen her.

Tips en venn Skriv ut
Publisert 25. august 2016 av Eva Martinsen