Sel kommune støtter idretts- og kulturutøvere

Kommunestyret vedtok høsten 2016 å opprette en tilskuddsordning til idretts- og kulturutøvere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Siden tilskuddsordningen ble innført, har Sel kommune fått inn 7 søknader med helt ulike satsninger, og det er svært gledelig å se den store bredden av ulike grener innen idrett og kultur i kommunen vår. Alle har fått 30.000 kroner hver.

Torjus Halvorsen Flåtten
Torjus Halvorsen Flåtten

Torjus Halvorsen Flåtten

Torjus er en av de beste badmintonspillerne i Norge og har drevet aktivt med sin idrett siden 2008. Han har vært på det norske landslaget i over åtte år. Hans langsiktige mål er å kvalifisere seg til å representere Norge under OL i Tokyo 2020. Torjus bor nå i Odense i Danmark og går på Odense Akademiet som er et Toppidrettssenter for de opptil 50 beste spillerne i verden innenfor badminton.

Mari Midtli_250x420_cropped_150x208
Mari Midtli

Mari Midtli

Mari har spilt fele siden hun var 6 år, men er i dag mest aktiv som folkesanger. Hun har vunnet Landskappleiken i vokal junior tre ganger, klassen for spel fele junior og vokal klasse B, og Fureprisen.  I 2014 vant hun også talentkonkurransen Toneprisen. Mari har sunget med KORK to ganger. Hun har startet og skal drifte Sel barnesonggruppe, i tillegg skal hun ta sangtimer ved Ole Bull Akademiet på Voss.

Mari sier: «Eg synest Sel kommune er framtidsretta og engasjerte i sitt eige lokalsamfunn med ei slik ordning. Eit slik stipend gjev oss moglegheiter. Samstundest ser vi at kommunen verdset oss og ønskjer å bidra til at vi skal lykkast. Eg legg pengane i ei ny fele som nettopp er bygd av ein svensk felemakar. Stipendet kjem godt med, fordi det er eit kostbart instrument».

Peer Scott Steinsvoll
Peer Scott Steinsvoll

Peer Scott Steinsvoll

Peer satser på alpint og går nå på universitetslaget Trønder alpin som har hovedbase i Trondheim. Trønder alpin ble grunnlagt for ett år siden og det er en satsning i regi av olympiatoppen for å gi lovende alpinister en mulighet til å bli best. Peer har tatt flere pallplasser i Junior 1 i tillegg til andreplass i internasjonalt FIS renn. Peers mål for sesongen er å vinne flest mulig renn som han deltar på i Norge, Sverige, Frankrike og Sveits.

Peer Scott sier: «En slik ordning som Sel kommune tilbyr er helt fantastisk. Det gir meg en mulighet til å satse på ett internasjonalt nivå etter skigymnas. Støtten settes stor pris på, og det føles godt at hjemkommunen støtter meg på veien mot drømmen om å bli verdens beste alpinist. Veien opp til landslaget er hard og kostbar. Hver vinter er det store utgifter i startkontigenter, heiskort, utstyr og skilisence. Støtten jeg mottok har blitt brukt til å dekke deler av heiskortene, 2 par ski og ett par staver som knakk i et fall på trening. Tusen takk for støtten Sel kommune! Dere gjør det mulig!

Vegar Kveum
Vegar Kveum

Vegar Kveum

Vegar går 2. året på idresslinja ved NGVGS, avd. Otta der han har skyting som toppidrett. Han skyter både med hagle og rifle og konkurrerer i grenene jegertrap, lerduesti, elgbane, jaktfelt og nordisk jaktskyting. Så langt har Vegar 2 NM-medaljer, sølv og bronse. I 2016 ble han kåret til årets jaktskytter. Vegars kortsiktige mål er å bli norgesmester på juniornivå, samt å bli årets jaktskytter for andre år på rad. De langsiktige målene er å kunne hevde seg i norgestoppen på seniornivå og delta på EM. I juni 2017 ble Vegar Fylkesmester i Oppland, i Elgbaneskyting

Vegar sier: «Støtten fra Sel kommune gjør at jeg kan trene mer og jeg kan delta på flere konkurranser. Pengene jeg fikk går stort sett til kjøp av ammunisjon, betaling av påmeldingsavgift og reise. Det betyr mye å få støtte fra Sel kommune. Det gir meg motivasjon. Jeg er veldig stolt over at hjemkommunen min har troen på meg. Takk for støtten».

Mariann Sæther_250x375_cropped_241x265
Mariann Sæter

Mariann Sæther

Mariann driver med slalom- og ekstrempadling. I oktober 2015 ble hun verdensmester i ekstrempadling og oppnådde en semifinale i verdenscupen i slalompadling. I 2016 deltok hun i VM i Østerrike og endte på en 9. plass. Hovedmål for 2017 er VM i slalåm i september. Det langsiktige målet er å klare å få en OL-plass for Tokyo OL med kvalifisering i 2019/2020. I ekstrempadling er målet å komme blant topp 3 i VM i oktober.

Mariann sier: «Det å ha støtte til å gjøre det jeg liker aller best, er fantastisk! Midlene jeg har fått fra Sel kommune har sørget for at jeg har fått ny konkurransebåt til VM i september, og trener under viktige treningsperioder. Takk!».

Kristine Steine Sund
Kristine Steine Sund

Kristine Steine Sund

Kristne Steine Sund, 29 år. Kristine er kusk og kjører hest i idrettsgrenen kjøring. Hun har konkurrert siden 2010, og konkurrerer i dag på lands- og elitestevner på nasjonalt nivaå. Hun har tidligere også deltatt på NM med en sammenlagt 5.plass som beste plassering. Nå er målet til Kristine å kvalifisere seg til NM, og få en topp 10 plassering.

Kristine sier: «Først og fremst; tusen takk! Å få en slik støtte fra kommunen betyr utrolig mye for meg. Å vite at de ser meg som en enkeltutøver, er veldig stort. Dette vil hjelpe meg videre fremover for å kunne nå de målene jeg har satt meg; NM og Nordisk i 2018. Pengene vil bli brukt til oppgradering av utstyr, delta på flere treningssamlinger og stevner».

Are Sumstad
Are Sumstad

Are Sumstad

 Are satser på skihopping på fulltid. Han startet med skihopping som 13 åring, og så langt i karrieren kan han skilte med flere pallplasseringer i junior og seniorklasse. Både i Norge og utlandet. Han har til nå 2 sesonger på B-landslaget i hopp. Målet til Are er en dag å kunne kjempe i toppen, om OL og VM gull. I tillegg ønsker Are å inspirere flere i Sel til å starte med skihopping.

Are sier: «Først og fremst; tusen takk for støtten. Det betyr veldig mye å få støtte fra Sel kommune. Det hjelper meg, slik at jeg kan bruke mer ressurser på hoppingen. Pengene vil bli brukt på hopputstyr og reiser/ samlinger. Desto mer støtte jeg får, desto bedre grunnlag har jeg for å prestere bra. Så dette betyr veldig mye for meg, og jeg setter stor pris på bidraget».

Alle mottakere er gode ambassadører for Sel kommune, og framstår som flotte forbilder for barn og ungdom.

Utøvere som mottar tilskudd gjennom tilskuddsordning til idretts- og kulturutøvere skal aktivt og på en positiv måte bidra til å styrke kommunens omdømme. Sel kommune har nå tilrettelagt en profileringspakke til alle idretts- og kulturutøvere som får tilskudd gjennom denne ordningen. Det stilles krav om at utøvere som mottar tilskudd benytter profileringsartikler på sine arenaer, deltagelse på arrangement, og/eller foredrag, skolebesøk m.m i regi av Sel kommune. Når det gjelder deltagelse på kommunale arrangement blir det nå laget en plan for hvilke arenaer mottakerne skal delta på.

 Sel kommune ønsker alle sammen lykke til!

Tips en venn Skriv ut
Publisert 14. juli 2017 av Eva Martinsen | Oppdatert 14. juli 2017