A A A

Pressemelding

Knut Granli får kulturprisen for 2011

Etter innsendte forslag har Driftsutvalget i Sel kommune i sitt møte 5.12.11 vedtatt å tildele kulturprisen for 2011 til Knut Granli for sin store uegennyttige innsats.
Etter innsendte forslag har Driftsutvalget i Sel kommune i sitt møte 5.12.11 vedtatt å tildele kulturprisen for 2011 til Knut Granli for sin store uegennyttige innsats.

Knut Granli er daglig leder av Sjoa mat og bensin. I butikken er lokal mat og mattradisjoner vektlagt i tillegg til vanlig sortiment. Det gjelder både lokale ostevarianter, bær og rakfisk m.m. I tillegg har han et stort utval med souvenirer og brukskunst.

Sjoa troll og trefestival har vært arrangert i 22 år og lever fremdeles. Her møtes lokale utstillere og det er show på den siste mjølkerampa langs E6. Overskuddet går hvert år til Luftambulansen på Dombås eller andre gode formål.

Han har gått til fots med kundevogn fra Lillehammer til Sjoa og samlet inn kr 100 000 til inntekt for astmadoseringsmaskin på barneavdelingen på sykehuset Innlandet.

I tillegg kan nevnes et utvalg av aktiviteter som er utført/gjennomføres under ledelse av Knut Granli:

-Kundekvelder i grendehuset Furulund
-Gratis aktiviteter og servering.
-Fakkelløp under OL i 94. Laga egen pins som ble solgt til inntekt for kreftsyke barn.
-Avduking av frihetsgudinnen på Sjoa. Amerikanske biler i politieskorte fra Otta stasjon. Besøk fra den amerikanske ambassaden i Oslo.
-Kjører "butikk" på eldresenteret og gir frukt gratis hver jul.
-Deler ut "bestefarprisen."
-Arrangerer" jordbærdag" m. aktiviteter.
-Arrangerer "mjølkedagen" i samarbeid med lokale bønder og Tine. All inntekt går til Luftambulansen.
-Arrangerer mopedbilløp - samler gamle mopeder(Tempoer osv.) pluss mopedbiler og bruker idealtid som grunnlag for premiering.
-Rakfiskfestival årlig. Mange typer fisk presenteres. I tillegg en arena for lokale produkter.
-Arrangert "fakkelmesse" med biskopen tilstede.
-Deltatt i TV aksjon. Hadde auksjon med ponni på travbane. Det kom inn kr 25000 til kreftforskning.

Hans innsats gjennom mange år har betydd og betyr mye for mange mennesker, både store og små, både sosialt og kulturmessig – noe listen ovenfor viser. Han er derfor en verdig mottaker av årets kulturpris. Prisen blir delt ut ved en kommunal kulturkveld senere.


På vegne av driftsutvalget i Sel
Pål Bertil Eide
-leder
Tips en venn Skriv ut