A A A
Forsiden/Tema/Frivillige
Frivillighet - gi en hjelpende hånd

Frivillighet

Situasjonsrapport og behov

Frivilligsentralen har nå et lager av klær, leker og utstyr som innbyggere har levert. Flere privatpersoner har engasjert seg, og vært på akuttmottaket i flere omganger for å dele ut dette.

To beboere har fått ansvar for å kartlegge hva som trengs, og samarbeider tett med privatpersoner.

Det har blitt samlet inn og utlevert rikelig med vinterklær, og i øyeblikket har alle beboerne fått det nødvendigste av varme klær.

Tusen takk til alle som har donert!

Etter ønske fra beboere og ansvarlige på mottaket, er det et stort ønske fra flyktningene om å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Det er et stort behov for aktivisering, enten det er kursing av forskjellig slag, tur- og sportsaktiviteter, språkundervisning og lek for barna. Så om du har ideer og ønsker å bidra med din tid, ta kontakt med kulturkontoret for koordinering.

Kurs for beboere

Studieforbundet kultur og tradisjon og lokallag av Norges Husflidslag i Nord Gudbrandsdalen, samt Husflidlaget i Heidal ønsker å holde kurs for beboere på akuttmottak på Rondane Spa. Målgruppe for kurset vil være voksne damer og kanskje noen store barn/ungdommer.
 
Vi ser for oss å ha to ettermiddager per måned og vil starte i desember. Innholdet i kurset vil være strikking av enkle plagg som passer for norske vinterlige forhold. Samtidig vil vi øve på å snakke norsk.
Tips en venn Skriv ut