Foto: Jon Gunnar Henriksen

Du er invitert til Raphamnløpet 2017

Raphamnløpet arrangeres i år søndag 16. juli kl. 13-14, og kan kombineres med å delta i ett eller to løp i Heidal 14. og 15. juli. Mer om disse løpene finner du i Eventor.

Raphamnsfjellet er som kjent verdens o-teknisk mest interessante snaufjell (eller noe sånt). Se reportasje i O-boka 2013!

Deltagelsen i Raphamnløpet eksploderte i 2013 med 70 deltagere takket være Heidalsviku, og har siden ligget på 80-100 løpere.  Vi ønsker at flest mulig melder seg på, og gjerne i veldig god tid, slik at vi kan printe nok kart og ha nok premier (se nedenfor). I år håper vi å kunne legge ut strekktider i Brikkesys. Derfor trenger vi brikkenummer.
Påmelding via Eventor eller på e-post til beskerud@online.no.

Til årets løp er det planlagt fem løyper: N åpen 1,6 km, kort løype 2,7 km, C-nivå 1,9 km, mellomlang løype 3,5 km, og lang løype 5,2 km med klasseinndeling damer og herrer i hver løype. Ved behov justerer vi klasseinndelingen på sparket. Terrenget er betydelig tyngre enn i Heidal, derfor kortere løyper.

Premier til alle, for det meste spennende bøker. Jevelforlagets nest nyeste bok ”Fra Heming unge til Hemingway – litterær skiløping gjennom tusen år” tilfaller nye løypevinnere og noen til etter loddtrekning.

Du kommer til Raphamn ved å svinge opp lia et par hundre meter sør for innkjøringen til Otta. Det er merket til samlingsplass fra Rondeslottet hotell (nå asylmottak), hvor vi ber alle om å parkere (utenfor hotellområdet) av hensyn til våre hyttenaboer. Ca. 700 meter å gå.

For dem som kan bruke formiddagen løpsdagen eller lørdagen før løpet til en tur i Nord-Gudbrandsdalen, finnes det flere ting å ta seg til.

Milorghytta Reiret:  Kjør opp fra Selsverket, ta til venstre ved skilt til Per Gynt-hytta, og finn et skilt på høyre side i en venstresving. Derfra rødmerket sti.

Hvis du lar være å svinge til venstre, finner du Kvitskriuprestein (stavemåten på skiltene er litt annerledes), jordpyramidene som nå truer med å forsvinne. Oppslag i lokalavisen GD 29. mai 2015: Se dem før det er for sent. To av fem "prester" er forsvunnet på fem år.

En meget interessant attraksjon er faktisk inne på o-kartet (men utenfor det utsnittet vi løper på). Det er kulturstien til restene etter de gamle gruvene fra 1600-tallet. Det er parkeringsplass, informasjonstavle og brosjyre akkurat når du er kommet opp bakkene fra Otta. Du finner mer om alt dette på www.otta2000.com. Rull ned til ”Diverse”.

En nokså ny attraksjon er Klimapark 2469, der du kan gå 70 meter inn under isen på Juvbreen og 6000 år tilbake i tid. Du kjører til Galdesand i Bøverdalen (ca. 8 mil fra Otta) og opp til Juvvasshytta i 1800 meters høyde. Se www.mimisbrunnr.no.

Og ny i fjor er utstillingen "Over isen – funn frå isen viser veg" på Norsk Fjellmuseum i Lom sentrum (Fossberg). Den viser de til dels sensasjonelle funnene som er kommet fram når isen har smeltet, bl.a. annet en hel ski med binding og Norges eldste klesplagg.

 

Velkommen til Nord-Gudbrandsdal og Raphamn!

Hilsen Berit og Jon Vegard

 

Berit Eskerud og Jon Vegard Lunde, Storgata 155, 2615 Lillehammer
Tlf. +47 61 25 50 30, fax 61 25 05 65
Mobiltelefon 911 53 458
E-post: jonvlunde@lillehammer.online.no
Hjemmesider: www.lillehammer-ok.no og  www.jevelforlaget.no
Facebook: Jevelforlaget, eller våre egne sider. Dessuten Raphamn orientering og Raphamn - gruppe for friluftsfolk.

Kart Raphamnsløpet

Tips en venn Skriv ut
Publisert 19. juni 2017 av Anders Teigen | Oppdatert 19. juni 2017